De Prêtre Orthopedie is niet in één dag ontstaan. Al vijf generaties lang bouwen we aan een onderneming die is uitgegroeid tot een modern, eigentijds orthopedisch centrum met een betrouwbare reputatie in heel België.

De eerste stappen

Op het einde van de 19e eeuw vestigde lederhandelaar Pieter Benjamin De Prêtre zich in de Moerstraat te Brugge.

Zijn zoon Pieter trad in zijn voetsporen en legde de basis van de moderne schoenmakerij: met zijn vakkundig maatwerk genoot hij al gauw een groot aanzien in Brugge. Onder de vleugels van zijn zoon Georges werd "De Prêtre" in de jaren '50 steeds meer een begrip in de streek. Almaar meer mensen met moeilijke voeten vonden dan ook hun weg naar de Noordzandstraat voor een op maat gesneden comfortschoen

De orthopedische schoen

Robert De Prêtre, Georges’ zoon, heeft zijn naam onafscheidelijk verbonden aan de creatie en vervaardiging van de orthopedische schoen. Onder zijn leiding groeide het De Prêtre orthopedisch centrum tussen de jaren ‘60 en ‘70 uit tot een toonaangevende trendsetter in België.

Podologisch centrum

De huidige zaakvoerder, Geert De Prêtre, bouwde het familiebedrijf sinds 1983 gestaag verder uit tot een modern podologisch centrum. Dankzij kwalitatief ondernemerschap en met oog voor modern management wist hij zo een nieuwe stap voorwaarts te zetten. Zo telt het bedrijf ondertussen meer dan 40 werknemers.

En daar stopt het niet. Kristof en Céline De Prêtre, zoon en dochter van Geert, hebben ondertussen ook het team vervoegd, respectievelijk als podo-orthesist en podoloog. Een nieuwe generatie staat dus klaar!